11-04-15 AIELO RUGAT-EL COLLAO-SERPIS-LORXA-BENIARRES

Publicado: 15 abril, 2015 en Sin categoría

Esta semana , els Travessers, ens dirigíem a fer la ruta del “Collao” d’Aielo de Rugat, per així fer una pista que li recomanaren a Gusta per a baixar a la via verda del Serpis.
A les 7:30 ixen desde l’Olleria Gusta, Juanra, Xavi, Rafa i Sergio direcció cap als ponts de Montaverner, on havíem quedat a les 8 amb Edgar, que venia en bici des d’Albaida. Una volta tots junts, anem direcció a Castello de Rugat per el paral•lel de la carretera Olleria-Gandia. Una volta arribem a Castello, Gusta ens du per sendes fins l’encreuament de Rugat.
Una volta arribem a Rugat, anem direcció Aielo de Rugat per la carretera vella, i anem a buscar el camí que puja al Collao, també conegut com Camí de les Revoltes. Açi trobarem un encreuament amb una senyal que posa “desvio alternativo”, indicació que ens du a la pujada al Collao per Terrateig; nosaltres ens desviarem a la dreta per a pujar desde Aielo de Rugat.

señal
Una volta açí comensa la pujada; 4km de pista amb bon ferm, amb 7 corbes de ferradura, i trams de 17% de desnivell. Una volta dalt, arribem al refugi del Collao:

refugio

 

Ens fem foto, ens esperem a que Rafa abonara un parell de pins que havia al refugi i ens posem les jaquetes, i a baixar.
Planejem uns 2,5 km i arribem als corrals del Collao, on havia algun tram de fang, i Juanra es decideix a sortejar un toll….i es plena de fang fins els genolls… .
Una volta arribem al coll, comença la baixada per la pista , 2,8 km de pista amb el ferm en pèssimes condicions, amb moltes rieres i molta pedra ; per a mi prou tècnica, però vaig baixar casi tota damunt la bici ; no tant per a les motos que ens creuarem, que baixaven com si res per damunt de pedres, escalons, grava….després som els ciclistes els que destroçem els camins…… .
Una volta arribem a la via verda, ens dirigim a la presa que recollia l’aigua per a la central hidroelèctrica de l’Orxa, on toca fer-se la foto:

grupo

Una volta açi, ens dirigim per la via verda a l’Orxa per esmorsar al bar del poli. Juanra, en ansies de fer mes kilometres, arriba a l’estacio de l’Orxa i continua recte…..pero finalment ens trobem tots al bar uns minuts despres.

I per esmorzar, entrepà de la casa (tortilla amb formatge i sobrassada) on Gusta devora tot al seu pas…. I per acabar, xupitos de Biri-Biri , bonissim !

 

piparrabiri biri

Després del esmorzarot toca pujar altra volta, ens dirigim a l’estacio de l’Orxa direcció a Beniarres per la via verda, fent uns kilòmetres prou plans que agrairem mes avant, ja que ens queda encara la pujada al coll de Salem.
Una volta arribem a Beniarres, es posa a xispetjar… però poc a poc pujem el coll. Una volta dalt ens dirigim per la pista del Benicadell a Beniatjar, on agafem el camí que ens du al paral•lel de la carretera i anem direcció Montaverner.
Edgar es desvia a la seua caseta, i els demes a l’Olleria. 68,5 km amb pluja, boira , fang i pedres.
Edgar

comentarios
  1. Xavi dice:

    Molt bona ruta, molt completa i divertida, i el bocadillo de la casa espectacular!!

    Bona cronica Edgar!!

    Sempre per lrs travesses!!

  2. hanfry dice:

    Ruta amb pujaes i baixaes impresionant i acabar eixint a la via verda no te preu… i el bocata de sobrasa magnific … queda grava en el nostre rutometre per ferla mes voltes

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s